Dieseltank

Dieseltankarna tillverkas i rostfritt material. Standardmått och specialbyggnation av dieseltankar görs efter kundens önskemål. Alla dieseltankar tillverkas och provtrycks självklart efter gällande normer.

Dieseltankarna går att få från 10 och upp till 500 liter.

I vårt breda sortiment av olika sorters bränsletankar finns utöver vattentankar, bensintankar och septitank också dieseltankar. Bränsletankar tillverkas i regel som en separat del, men dieseltankar kan också vara integrerade i båtens konstruktion, de ska då vara utförda efter speciella krav. Vi på Metall Design Göteborg har erfarenhet av att tillverka olika typer av bränsletankar och därigenom också dieseltankar. Det gör att när du väljer oss kan känna dig trygg med den produkt du får levererad.

Tillverkning av dieseltankar

Våra dieseltankar är tillverkade i rostfritt stål för att hålla i det långa loppet. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för rostangrepp på din tank. Vi kan göra dieseltankar i standardmått mellan 10 och 500 liter och utöver det kan vi också bygga specialtankar utefter specifika önskemål som du har. Det gör att du alltid kan vända dig till oss om du är i behov av en ny dieseltank.

Tankar som ska rymma upp till 200 liter tillverkas med en godstjocklek på 2 mm, medan de större tankarna som ska innehålla mellan 200 och 500 liter, tillverkas med godstjocklek på 3 mm. Alla tankar som ska rymma mer än 50 liter förses med skvalpskott som gör att bränslet kan rinna fritt på botten och förhindra att ångfällor skapas. På toppen av tanken sätts en inspektionslucka och tanken levereras med en märksylt innefattandes den specifika bränsletankens egenskaper och information om dess tillverkare.

Självklart sker både tillverkning och provtryckning av dieseltankarna efter gällande normer. Det sista vi gör innan tanken är färdig är att pröva den med alla anslutningar, mätare, inspektionsluckor, etcetera monterade samt sprejar den med läcksprej för att säkerställa att den är tät. Det gör att du som kund kan känna dig trygg med din dieseltank!

Kontakta oss gärna direkt

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!