Bronspropeller

Vi erbjuder samtliga propellrar i brons från japanska Mikado, CRJ och Veem. Allt från tvåbladiga till fembladiga skewback och propellrar för skiboats.

Vi har ett brett sortiment av bronspropeller av högsta kvalitet, utvecklade och tillverkade av japanska Mikado. Samtliga propellrar är i standardutförande, tillverkade av manganbrons och finns i olika prisklasser för olika båttyper och ändamål. Välj mellan tvåbladiga till fembladiga skewback och propellrar för skiboats. Tänk på att valet av bronspropeller påverkar båtens sjöegenskaper, manöverförmåga och även båtens gång. För att välja rätt propeller, måste man veta vilken typ av båt det gäller. Bronspropellrar passar bäst till halvplanade motorbåtar med stora motorer och moderat vikt och till deplacementbåtar som båtar med liten motor, snipor och segelbåtar. Halvplanade båtar har en skrovform som glider på vattnet med fartområde upp till 15-20 knop. Deplacementbåtar har ett skrov som undantränger lika mycket vatten motsvarande båtens vikt.

Propellerval

Huvudsakliga parametrar att ta hänsyn till vid ett propellerbyte är diameter, stigning och antal blad. Diametern påverkar alltid motorns varvtal. Ju större propellerdiameter, desto större vattenmassa förflyttas vilket påverkar dragkraften. Stigning är vinkeln som propellerbladet har och påverkar framdrivningen i vattnet. En tung båt ska oftast ha en låg stigning, medan en lättare ska ha hög stigning. Desto brantare blad, desto högre stigning. Övervägande av alla propellrar idag är 3- och 4-bladiga. 3-bladiga är lite billigare och generellt snabbare än 4-bladiga propellrar. 4-bladiga propellrar accelererar bättre och är oftast något dyrare. Mindre propellrar ger höga varvtal och större ett lägre varvtal. Normalt används 2-blads till segelbåtar, 3-blads till deplacementbåtar och 4-blads till halvplanade båtar. Ingen propeller är bäst på allt, men utifrån de behov du har som kund, kan vi alltid ordna den bästa kompromissen! Välj alltid en bronspropeller från Mikado som har en perfekt avvägning av fördelaktigt pris och utmärkt kvalitet. Vi har det rätta propellersortimentet med optimala gångegenskaper och som ger den bästa bränsleekonomin! Kontakta gärna oss som är experter för en optimal beräkning av en propellerdimension och hjälp med val av rätt bronspropeller!

Förfrågan om bronspropeller