Bränsletankar

Förutom att reparera propellrar och tillverka båtvagnar tillverkar vi även bränsletankar efter dina mått. Vi erbjuder ett par olika varianter av tankar däribland bränsletankar för bensin och diesel, men även septitankar och vattentankar.

Båttankar i rostfritt stål för vatten, bränsle eller toalettavfall.

Söker du vatten-, bränsle- eller septiktank till din båt så har du kommit rätt. Metall-Design konstruerar och tillverkar tankar i storlekar från ca 20 L till 500 L.

Tankarna konstrueras och tillverkas enligt gällande standarder SS/EN ISO 21487:2012 Båtar – Fast installerade bränsletankar för bensin- och dieselbränsle (ISO 21487:2012) vilket vi hoppas borgar för att du skall känna dig trygg med ditt köp och kan leva bekymmersfritt utan att du skall behöva ha problem i dina tanka.

Viktigt att klara ut innan beställning/tillverkning

Båttankarna har normalt inte några ”standardmått” utan är oftast anpassade till varje båt. Det är därför av största vikt att alla måttuppgifter är helt korrekta och att det är klarlagt

- Hur tanken skall monteras – fästpunkter etc.

- Typ av vätska och hur anslutningarna skall placeras och utformas

- Om och var manlucka skall placeras

Vi har för detta ändamål utarbetat checklistor som både underlättar för oss själva när vi tar din beställning och förhoppningsvis bidrar till att leveransen blir till din fulla belåtenhet.

Tillverkning och utförande

Alla tankar tillverkas i rostfri plåt.

  • Plåttjocklek för upp till 200L: 2 mm
  • Plåttjocklek för mellan 200-500L: 3 mm

Alla tankar provtrycks före leverans enl. de normer som gäller för bränsletankar och ett leveransprotokoll medföljer leveransen av tanken.

Bränsletankar

Alla bränsletankar över 50 L är försedda med skvalpskott (enl. gällande norm) för att förhindra ogynnsamma rörelser och påfrestningar, men som självklart medger full åtkomlighet till tanken via manluckan och samtidigt omöjliggör att luftfickor skapas i tanken. Samtliga tankar är försedda med manlucka med diameter Ø 120mm

Välkommen att kontakta oss avseende just dina behov!

Reparation och försäljning av båtpropeller

Vi har försäljning av båtpropellerar. Rostfri propeller, aluminiumpropeller, bronspropeller och foldingpropeller. Skickas eller köps på plats i våran butik

Propellerreparation

Vi servar och reparerar propellrar i alla material

  • Vulkning
  • Svetsning, riktning, balansering
  • Axelriktning till drev och rak axel
  • Svetsning av skädda och drev

MD Trailer

Vi tillverkar våra egna båtvagnar och båttrailer, standardvagn eller specialbyggd efter kundens båt. Till motorbåt och segelbåt med eller utan hydraulik. Från 1 ton till 30 ton.

Bränsletank

Vi tillverkar rostfria tankar till bränsle, vatten och avlopp
Tankarna uppfyller alla standarder och regler för nyinstallation
och för befintliga installationer.