Är du båtägare och behöver en ny propeller till din båtmotor? Hos oss på Metall Design i Göteborg hittar du ett brett utbud av olika sorters båtpropellers. I vårt sortiment hittar du propellrar i olika storlekar, utformningar och i olika material. Innan du ska köpa propeller är det bra att ha koll på vilken storlek och vilket material du behöver till just din båt. Vilken propeller du väljer kommer att påverka din båt mer än du anar, allt från båtens gång till hur den kan manövreras, så det är bra att redan från början veta vad som får båten att fungera som bäst!

 

ACME Propellers Ballistic Mercury Michigan Propellers Mikado Power Tech Quicksilver Propellers Solas Veem Volvo Penta Vortex

Att köpa propeller

När du köper en båtmotor får du ofta med en så kallad standardpropeller. Dessa är anpassade så att de är medelmåttligt bra på det mesta och fungerar ofta helt okej, utan att vara något extraordinärt. Men du som båtägare kan vid ett propellerbyte vara extra uppmärksam och se till att få en propeller som ger ökad kapacitet till din båt. Du kan på så sätt få ut mer utan allt för stor förändring!

Först och främst bör propellern vara anpassad efter båtens vikt och hur långt dess skrov är. Det är också av betydelse hur många maxvarvtal båtens motor rekommenderas ha för val av propeller. Utöver dessa faktorer kan du anpassa propellern efter hur du använder din båt och vilka egenskaper du vill att den ska ha. Det kan handla om allt från ekonomi till att kunna accelerera snabbt.

I vårt sortiment hittar du flera olika sorters propellrar från olika tillverkare. Vi har bland annat bronspropellrar från Mikado och mångsidiga propellrar från Solas i aluminium och rostfritt. Men du hittar också propellrar från Ballistic och propellrar från Veem. Det stora utbudet hjälper dig att hitta en propeller för dina och din båts specifika behov och önskemål!