KONTAKT
tom@propellerteknik.se
031-14 40 40
ÖPPET
Mån–Tors 7:00–16:00
Fre 7:00–15:00
Begränsade sommartider

Certifierade av DNV-GL.
Welding Workshop Propellers.

DIESELTANK

HEM > TANKAR > DIESELTANK

Dieseltank

Söker du vatten-, bränsle- eller septiktank till din båt så har du kommit rätt. Metall-Design konstruerar och tillverkar tankar i storlekar från ca 20 L till 500 L.

Tankarna konstrueras och tillverkas enligt gällande standarder SS/EN ISO 21487:2012 Båtar – Fast installerade bränsletankar för bensin- och dieselbränsle (ISO 21487:2012) vilket vi hoppas borgar för att du skall känna dig trygg med ditt köp och kan leva bekymmersfritt utan att du skall behöva ha problem i dina tanka.

Tillverkning av dieseltankar

Våra dieseltankar är tillverkade i rostfritt stål för att hålla i det långa loppet. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för rostangrepp på din tank. Vi kan göra dieseltankar i standardmått mellan 10 och 500 liter och utöver det kan vi också bygga specialtankar utefter specifika önskemål som du har. Det gör att du alltid kan vända dig till oss om du är i behov av en ny dieseltank.

Tankar som ska rymma upp till 200 liter tillverkas med en godstjocklek på 2 mm, medan de större tankarna som ska innehålla mellan 200 och 500 liter, tillverkas med godstjocklek på 3 mm. Alla tankar som ska rymma mer än 50 liter förses med skvalpskott som gör att bränslet kan rinna fritt på botten och förhindra att ångfällor skapas. På toppen av tanken sätts en inspektionslucka och tanken levereras med en märksylt innefattandes den specifika bränsletankens egenskaper och information om dess tillverkare.

Självklart sker både tillverkning och provtryckning av dieseltankarna efter gällande normer. Det sista vi gör innan tanken är färdig är att pröva den med alla anslutningar, mätare, inspektionsluckor, etcetera monterade samt sprejar den med läcksprej för att säkerställa att den är tät. Det gör att du som kund kan känna dig trygg med din dieseltank!